Technology - ULO - Kiegészítők, műszerek

KIEGÉSZÍTŐ TERMÉKEK

Oxigénszűrő

A berendezés alapelve az oxigén molekuláris elválasztása a levegőből, és lehetővé teszi a szabályozott légterű kamrák koncentrációinak a szabályozását nagyon alacsony fenntartási költségek mellett.

A berendezés vezérlése egy elektromos panellel van megoldva, amely automatikusan szabályozza az elszívási és a regenerálódási fázisokat.

A rendszer működőképes önállóan a vezérlőpanelben beépített oxigénérzékelő segítségével, vagy a központi analizátor-rendszerhez csatlakoztatva (GAC 3000 o 5000)

Oxigénszűrő

COMBO

Hordozható oxigén és széndioxid analizátorok

A Combo a hordozható oxigén és széndioxid analizátorok csoportjába tartozik, és a gyümölcstárolási szektorban történő használatra lett kifejlesztve, ahol a magas precízió, a használat egyszerűsége, a gazdaságosság és a megbízhatóság miatt nélkülözhetetlen termék lett az adott területen dolgozók számára.

Az oxigénérzékelő egy másodgenerációs elektrokémiai kamrából áll, a széndioxid érzékelő egy infravörös rendszer, mindkettő magas érzékenységi szinttel és hitelességi stabilitással.

A Combo rendelkezik LCD kijelzővel az egyes gázok koncentrációinak leolvasásához. A berendezés oldalán egy szivattyú található az analizálandó minta vételéhez.

Combo

Újratölthető akkumulátorral van ellátva, 5 óra folyamatos működésre képes a szivattyú használata esetén, 10 óra folyamatos működésre képes a szivattyú használata nélkül.

A berendezés, amely kevesebb, mint 2 kg, bemelegedési ideje rövid, bekapcsolás után 5 perccel használatra kész.

A műszer könnyen hitelesíthető a kezelő által, és nem igényel különösebb rendszeres karbantartást.

A berendezés oldalán található egy csatlakozó, amely segítségével lementhetőek a mért értékek.

Tárolók

VENEZIA - FIRENZE modellek

A tárolók ütődésmentes műanyagból készülhetnek (Venezia) vagy acélból (Firenze).

Minden tároló rendelkezik folyamatos ventillációs rendszerrel a tárolón belüli levegő hasznosítására.

A tárolók két standard méretben kaphatóak, de lehetséges a Vevő igényei szerinti tervezés is.

Tároló

Minden tároló felszerelhető oly módon, hogy széleskörű igényeknek megfeleljen, például lehetővé téve különböző berendezések felszerelését az oldalán: analizátor rendszer, CO2 szűrő (mészhidráttal vagy aktív szénnel), etilén elszívó (kémiai vagy katalitikus konverter), nitrogén és oxigén generátorok, hőmérséklet és relatív páratartalom mérők.

Biztonsági szelepek folyadékos manométerekkel

Ezek a szelepek határt szabnak a kisebb pozitív vagy negatív irányú nyomásingadozásoknak (10÷20 mm vízoszlop), amelyek a tárolás alatt kialakulhatnak, a szerkezet értékein belül, figyelembe véve a kezelő által előzetesen kalibrált értékekkel.

A biztonsági szelepek elsődleges célja biztosítani a tároló kamra biztonságát, a merev kivitelű kamrák épségére veszélyes alacsony nyomás vagy túlnyomás szabályozásával.

A szelepek fontos jellemzője, hogy beállítható a nyomási értékek tartható tartománya.

Biztonsági szelep

Kompenzációs ballonok

A kompenzációs ballonok speciális tárolók PVC bevonatos anyagból, amelyek tervezése és kivitelezése egyénileg történik, a kamra térfogatának 5‰-e elérésére. Ezen tartozékok felszerelésével kompenzálható a kamra levegőjének lehűtése miatti térfogat-ingadozás, vagy használható akár a nitrogén összegyűjtésére is az NRS rendszer esetében.

Kompenzációs ballon

Áramlásszabályozó szelepek

A szabályozott légtérben történő tárolási technológia automatikus vezérlése az erre a célra szánt, megfelelő átmérőjű szelepekkel történik, amelyek felszerelhetőek különböző állásokban a létesítmény igényeinek megfelelően, a megfelelő kollektorokra.

Áramlásszabályozó szelep

Érzékelők

A létesítményekben az érzékelők széles skálája alkalmazható a kamrán belüli levegő különböző paramétereinek szabályozása érdekében.

Az érzékelők összeköthetőek a szabályozott légterű technológia számítógépes vezérlő rendszerével, és az érzékelők jeladói csatlakoztathatóak a Vevő vagy a hűtőház vezérlőrendszeréhez.

Érzékelő

Kivitelezhetők olyan speciális elektromos panelek is, amelyek logikailag összesítik az érzékelők vezérlését.

Az érzékelő-csoport az alábbiakra terjedhet ki:
 • Hőmérsékletérzékelők
 • Nyomás-jelátalakítók
 • Etilénérzékelők
 • Páraérzékelők
 • Teljesítménymérők
 • Kéndioxid érzékelők

Ózonnal történő kezelés

Az utóbbi időben egyre inkább szükségessé vált a biztonságos élelmiszerek biztosítása a magas higiéniai követelményeknek megfelelően, és ezzel egy időben fontos lett a szüreti melléktermékek minimalizálása a végfelhasználó érdekében

Az élelmiszer feldolgozásának vagy tárolásának egyes fázisainál hasznos lehet az ózonnal történő kezelés.

Az ózonmolekula erősen instabil, a lebomlás fázisában kétatomú oxigénre és egy különösen reaktív oxigénatomra bomlik, ami képes megsemmisíteni olyan erős szerves molekulákat, amelyek biológiai lebomlása nehezen megy végbe

Ózon kezelés

Az ózon termelése az erre kifejlesztett ózongenerátorokkal történik, amelyek az alábbi működési elvvel funkcionálnak: két körkörös csőelem között (amelyek képezik a földelési és a magasfeszültségű elektródát), amelyek között el van helyezve egy bi-elektromos szál, egy magas potenciálkülönbséget alkalmazunk; a bi-elektromos szál és a földelési elektróda közötti részen kifolyik a tiszta oxigén, amely belekerül egy elektromos ürítő-elosztóba. Ilyen módon jön létre a „Korona-hatás”. Ilyen körülmények között az oxigénmolekulák aktiválódnak és ózonmolekulákká konvertálódnak az alkalmazott nyomás, hőmérséklet és feszültség egyensúlyától függően. Az eljárás alatt keletkező hő eltávolítása normál esetben vízzel (mint hűtőfolyadék) történik. Az ózongenerátor egy elektromos panelből és egy tartályból áll, amely egy bizonyos számú ózontermelő egységet tartalmaz; az egységek száma függ a szükséges ózonmennyiségtől. A tároló- és gázosító tartályban összegyűlt oxigén átmegy az ózongeneráló reaktorba, ahol kialakul a felhasználható ózonáramlás.

Alkalmazások:
 • Baktérium-fertőtlenítés
 • Fertőzés semlegesítése
 • Algák eltávolítása (oxidáció)
 • Szerves komponensek oxidációja (Fenolok, Tisztítószerek, Növényvédő szerek)
Előnyök:
 • Nem okoz másodlagos szennyeződést; az ózon, a reakció bekövetkezésével molekuláris oxigénné bomlik le, és nem keletkeznek ártalmas melléktermékek.
 • Az erős fertőtlenítés és oxidálás miatt elkerülhető a korrózió és a fermentáció a vonatkozó kibocsátásokkal és szagokkal, huzamosabb idejű tárolásnál is.
 • Rugalmasan adagolható és egyszerű az alkalmazása, így csökkenthetők a kezelési és szabályozási költségek.

Gyümölcs és zöldség tárolás

Janny MT egy innovatív merev fedő membránokkal ellátva, amely egy standard műanyag ládára szerelve képes egy szabályozott légteret képezni. Ez a technológia meghosszabbíthatja a gyümölcs, virág vagy zöldség tárolási idejét.

Köszönhetően a gyümölcs légzésének és a gáz szétoszlásának a fedő membránjain keresztül, a Janny MT fedő egy optimális légteret képez a ládában, amely megfelel a választott termék tárolási igényeinek.

Janny MT

A forradalmi Janny MT fedővel, a hagyományos hűtőházi tárolás átalakítható Szabályozott Légterű hűtőházzá!

Előnyök:
 • Minimális vagy elmaradó súlyvesztés
 • Gyümölcs frissességének megőrzése
 • Minimális befektetés
 • A termékek rendelkezésre állásának optimalizálása
 • Élettartam növelése a metabolizmus csökkentésével
 • Természetes O2-CO2 egyensúly
 • Egyszerű használat
 • Selejtáru tárolása és minimalizálása a kis térfogatnak köszönhetően
Jellemzők:

Étkezési ABS-ből készült fedő az alábbi felszereltséggel:

 • légző membránok szelektív áteresztő képességgel
 • szigetelés
 • 2 nyílás a mintavételhez
 • a fedő használatához egy 120x100x78 vagy 120x100x60 méretű láda szükséges
 • gyors felhelyezés: 10 másodperc