Technology - ULO - "Dinamikus" ULO

DINAMIKUS ULO TECHNOLÓGIA

A dinamikus ULO technológia alkalmazása a magasabb minőségű, érzékeny almafajtákhoz (mint például: Red Delicious, Granny Smith, Pink Lady, Gala, Morgan) javasolt, különösképpen a barnafoltosodás megelőzésére.

A Dinamikus ULO technológia az alábbi egységekből áll:

Széndioxid adszorber (3rd GEN IG)

Az 3rd GEN IG adszorberek a dinamikus légtérben történő tárolás érdekében fejlesztett rendszerek.

A berendezés a szakértelmet képviseli, és két aktív szenet tartalmazó tartályból áll, amelyek lehetővé teszik a kamrákból történő folyamatos elszívást. Ez a berendezés oly módon lett tervezve, kivitelezve és tökéletesítve, hogy a leghatékonyabb hasznosítást tegye lehetővé a legújabb, alacsony CO2 koncentrációjú, Szabályozott Légterű tárolási technológiák működése során.

Széndioxid adszorber

Előnyök
 • csökkentett energiafelhasználás egy szabadalmaztatott rendszer által, amely lehetővé teszi az elszívási és a regenerálódási ciklusok optimális váltakozását.
 • a 3rd GEN IG jelenleg a piacon kapható legjobb berendezés a teljesítmény és hatékonyság aránya szempontjából.
 • Az energiafelhasználás csökkentése nem csupán a berendezés üzemeltetési költségeit csökkenti, hanem növeli a környezettudatosság mértékét.
 • az elektromos panel és a PLC csatlakoztathatók egy analizátor rendszerhez, és egy hálózati kábel segítségével számítógépről vezérelhetők.
 • a Touch Screen segítségével a szabályozott légterű rendszer vezérlése egyszerűvé válik, egyértelmű és mindenki számára elérhető.
 • a GTS nyomógombbal elvégezhető a kamrák gáztömörségi próbája.
Opciós tartozékok
 • NRS (nitrogen regeneration system) rendszer, amely lehetővé teszi a berendezés teljesítményének optimalizálását HLO (Hyper Low Oxygen) és ILOS technológiához
 • GA beépített analizátor-csoport O2/CO2 analizátorral, a gép oldalára építve, vezérlőrendszerrel külső számítógépen, amelyről lehetséges a teljes létesítmény felügyelete.
 • Nyomásérzékelők a géphez csatlakoztatott kamrák nyomásértékének érzékelésére.

Mivel a kamrán belüli levegőt tisztítja fordított áramlású vízzel, a TL egység biztosítja a minőség szinten tartását, a gyümölcs konzisztenciáját és fényességét, csökkenti a súlyvesztést, a külső fertőzéseket és a metabolizmus gázainak negatív hatását (általános felmelegedés, utóíz stb.). A szűrőhöz tartozik egy SO2 kibocsátó rendszer is, amely tartalmaz egy adagolót a befújt gáz értékének pontos meghatározására, valamint tartalmaz speciális evaporátorokat.

Nitrogéngenerátor a dinamikus tárolás számára (PSA)

A PSA (Pressure Swing Adsorption) egy innovatív rendszer a nitrogén termelésére, amelynek előnye, hogy különböző időtartamra engedi ki az oxigént és a nitrogént az aktív szén-tárolókból.

A berendezés két – aktív szenet tartalmazó – cilinderegységből áll, amelyek alternatív módon működnek, így biztosítva a folyamatos nitrogéntermelést. Ezek a generátorok a legjobb teljesítményt nyújtják a jól megtervezett dinamikának és a vezérlőrendszernek köszönhetően. A cilinderegységekben szükséges nyomás biztosítása egy csavarkompresszornak köszönhető, amely szárítja és tisztítja a levegőt.

PSA

A működése teljesen automatizált, PC segítségével.

Lehetőség van a generált nitrogén koncentrációjának megváltoztatására.

A PSA SW egységekkel elérhető a nagyon magas tisztaságú nitrogén (99.999%) nagyon alacsony energiafelhasználással.

A CHALLENGER egy PSA nitrogéngenerátor amely egyszerűen, biztonságosan és nagyon gazdaságosan biztosítja a nitrogén generálását. A berendezés különösképpen az alábbi alkalmazásokhoz lett kifejlesztve:

 • borászat
 • sörtermelés
 • kávétárolás
 • kutatóintézetek
 • élelmiszer-feldolgozás

A CHALLENGER generátor E941 étkezési nitrogént termel, az EIGA Food szabványok szerint, a 2000/63/CE, 95/2/EU és 178/2002/EU direktíváknak megfelelően.

Challenger

Számítógépes analizátor csoport

A GAC 3000 CO2 és O2 analizálására szolgáló rendszert tartalmaz, amely csatlakoztatva van egy PLC-hez a tárolási paraméterek kezelése érdekében. Touch screen segítségével a kezelő beállíthatja és megtekintheti az összes paramétert. Az analizátor rendelkezik egy infravörös kamrával a CO2 koncentráció meghatározásához, és egy elektrokémiai vagy hő-mágneses kamrával az O2 koncentráció meghatározásához.

A berendezés hálózatba köthető a különböző gépekhez (széndioxid-adszorberek, nitrogén-generátor, hő-érzékelők, páraérzékelők, nyomásérzékelők és etilénérzékelők), és megtekinthető rajta, illetve nyomtatható az összes tárolási paraméter, továbbá ezek beállítása is innen lehetséges.

Egy speciális software a tároló kamrák egyedi és dinamikus vezérlését teszi lehetővé.

A GAC 3000 analizátor kiváló választás amennyiben egy kompakt, intuitív és egyszerűen használható rendszer szükséges a szabályozott légterű kamrák analizálására.

A GAC 5000 CO2 és O2 analizátor- és vezérlő csoportokat tartalmaz, PLC által, valamint tartalmaz egy felügyeleti PC-t is.

A berendezés hálózatba van összekötve a szabályozott légterű berendezésekkel, valamint a kamrákba telepített érzékelőkkel. Ezzel a rendszerrel megtekinthetőek, elmenthetőek és nyomtathatóak a tárolási paraméterek (CO2/O2/etilén százalékos aránya, Hőmérséklet, Pára, Nyomás, stb.), valamint lehetséges az egyes berendezések vezérlése. Diagram is készíthető, valamint grafikonok nyomtathatóak a mért értékekkel, azon túl, hogy a mért értékeket a rendszer elmenti.

GAC 300

GAC

A berendezés csatlakoztatásával az Internet-hálózatra azonnali távfelügyeletet tudunk biztosítani, és az egész rendszer távműködtetését, beleértve a beállított paraméterek módosítását vagy ellenőrzését, valamint a hűtőszakértők tájékoztatását és oktatását.

Lehetséges továbbá több tárház vezérlése egyetlen helyről.

Egy speciális software segítségével elvégezhető a kamrák tömörségi próbája is, a vonatkozó adatok elmentésével.

Ez a berendezés csatlakoztatható egy gázkromatográfiai berendezéshez a rendkívül pontos analizálás érdekében, legfőképpen az etilénkoncentráció mérésére.

Az ULO-technológia, illetve a szabályozott légtér építészeti feltétele a gáztömör hűtőkamra kialakítás

A hűtőkamra megfelelő gáztömörítése alapfeltétele egy hatékonyan működő ULO-technológiának, mindehhez szükséges:

 • A megfelelően gáztömör AC hűtőkapu mintavevő ablakkal.

 • Hűtőkamrák gáztömör szerelését speciális antibakteriális festékanyaggal és üvegszál-erősítésű szalaggal kivitelezzük a panel összetételeknél és minden sarokcsatlakozásnál, illetve gépészeti átvezetésnél.
 • További fontos műszaki megoldás a hűtőkamrák hosszú távú gáztömörségéhez a hűtőkamrák oldalfalainak a belső oldalán - a higiéniai előírásoknak is megfelelő 45 fokos lezárással készülő - vasbeton védő lábazatának az elkészítése.