Planning & Construction - Szolgáltatásaink - Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

"szakértelem és minőség frisstől a fagyasztottig
– high value from fresh to frozen"

 

Főbb termékcsoportok és speciális technológiák:

  • Alma, körte, szilva hosszú távú tárolásához klasszikusnak nevezhető „termelői” hűtőházakat tervezünk igény szerint alacsony delta T-vel működő direkt elpárolgású hűtéstechnológiával, vagy víz-glikol közvetítőközeget használva a maximálisan környezetbarát (indirekt) folyadékhűtéssel, „hagyományos” vagy „dinamikus” ULO-technológiával szerelve, igény szerint párásítással kiegészítve.
  • Meggyet, cseresznyét kívánunk gyorshűtéssel a megfelelő maghőmérsékletre lehűteni, a szükséges emelt hűtőteljesítményt visszük be, speciális kamra kialakítással kényszerlevegőztetést elérve
  • Burgonya, hagyma, sárgarépa, káposzta gyökérzöldségek nagymennyiségű tárolását szeretné megoldani, ez kimondottan energiatakarékos rendszerekkel lehet csak gazdaságos. Ebben az esetben speciális kombinált hűtéstechnológiát alkalmazunk, amelynek során az áru lehűtéséhez természetes módon a külső levegő hideg energiáját használjuk fel. A tárolás során mérjük a belső légállapotokon túl a külső hőmérsékletet és páratartalmat is és mindezt erre a célra kifejlesztett számítógépes programmal hangoljuk össze.
  • Friss (primőr) zöldséget, gyümölcsöt forgalmaz, akkor az igényelt napi áruforgalomhoz méretezzük a hűtőkamrákat és hűtőteljesítményeket, válogató, csomagoló és komissiózó tereket. Érzékeny áruk lehűtéséhez kifejezetten „csendes” hűtést alkalmazunk.

 

 

  • Banánérlelő üzemek építése és tervezése teljes körű technológiai kontroll és felügyeleti rendszer alkalmazásával történik a vezető európai gyártók termékeinek felhasználásával. Több banánérlelő kamra beüzemelése során többhetes próbaüzemben is részt vettünk, hogy minél több tapasztalatot szerezzünk és fejlesszük technológiánkat. „Földszintes” és emeletes banánérlelők is választhatók a megrendelő igényei és a helyi adottságok alapján. Direkt elpárolgású és közvetítő közeges (glikolos) hűtéstechnológiával is tudjuk szállítani és szerelni érlelő kamráinkat.
  • Válogató, manipulációs és feldolgozó munkaterek hűtéséhez, temperálásához a technológia és a munkahelyek telepítési és elrendezési terveit figyelembe véve duplablokkos munkatéri kivitelű léghűtőket vagy speciális szövettömlővel ellátott léghűtőket építünk be. Mindezt ipari méretű hőszivattyúkkal is meg tudjuk oldani, a terek hűtése mellett a fűtését is.
  • Mélyhűtő tárolókhoz (-35 - -18 Cels.), normál hőmérsékletű (0 - +12 Cels.) logisztikai hűtőházakhoz a speciális kamraépítési technológiát az igényekhez kialakított statikus vagy mozgó állványrendszerek köré tervezzük, azokkal együtt építjük meg.
  • Fagyasztó alagutak, sokkoló kamrák egyedi tervezése és építése minden esetben különleges feladatot jelent, hiszen az áru fajtájától, a kívánt hőmérsékleten, a lehűtési intenzitáson át az áru csomagolásáig, kiszereléséig nagyon sok tényező befolyásolja.
  • Hűtőkamrák kivitelezése vendéglátáshoz, szállodaiparhoz, valamint cukrászatok, péküzemek és nagykonyhai üzemek számára.